Många små sten kan bli till ett stort berg You can move mountains

Ibland kan man tycka att de känns som att det man gör är förlite för att göra någon nytta. Men tänk om! Tänk om alla gjorde det där lilla, tänk hur stort och hur mycket det skulle göra! Inspirera andra att göra det samma! Ett riktigt bra exempel är historen om sjöstjärnorna.

Det handlade om en liten pojke som en dag vandrade på stranden och utav sin stora förvåning ficka han se hur 1000-tals och åter 1000-tals sjöstjärnor hade spolats upp på stranden. Sakta började pojken ta en sjöstjärna efter en och kasta tillbaka dom i vattnet. Efter ett tag så kom en man promenerande på stranden och kunde se hur pojken kastade tillbaka sjöstjärnorna.

Han ropade: ‘Lille vän , du kommer aldrig att kunna kasta tillbaka alla dom stjärnorna förstår du väl! Så vad spelar det för roll.’

Då svarade pojken samtidigt som han åter igen tog en sjöstjärna i handen: ‘För den här spelar det roll’
och pojken kastar tillbaka sjöstjärnan i vattnet.

——————————————————————————————————————–

ENGLISH

Sometimes you would think that what you do is tolitle to do any good. But think again! What if everyone did that little, think about how big and how much it would do! Inspire others to do the same! A really good example og this is the story of the starfish.

It was about a little boy who one day walked the beach and out of his surprise he could see  1000’s and again 1000’s of starfish that had washed up on shore. Slowly the boy began to take one starfish after another and throwing them back into the water. After a while, a man came walking on the beach and could see the boy throwing starfishs back.

He yelled, ‘Little friend, you will never be able to throw back all those stars, you know ha!So what does it matter. ‘

The boy once again took a starfish in his hand, ‘For this one it matters’
and the boy throwing the starfish back into the water.

6 thoughts on “Många små sten kan bli till ett stort berg You can move mountains

  1. Om alla bara gjorde en liten god sak varje dag så skulle det innebära mycket. Det finns alltid den känslan att man gör för lite, men att göra lite är bättre än att inte göra någonting. Jag tycker din ambition är vacker, du sprider ringar på vattnet.

    • Värmer i mitt hjärta. Oh, ja det är verkligen mycket bättre att göra lite än inget. Det är det budskapet jag försöker sprida.. och att du tar dig tid att läsa och att kommentera visar mig att det finns människor som bryr sig 🙂

  2. Jag håller med ovanstående! Bra du lyfter sånt här med en blogg, det finns nog med modebloggar nu. Tiden är inne för bloggar som din 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s