Det handlar om riktiga människor

Det är självklart att du inte ska gå och tänka på svältande barn dynget runt eller plåga dig själv med hemska tankar. Utan det jag begär från en medmänniska är att tänka efter.
Vi ser reklamer, tvprogram och tidnings artiklar. Bilder på tunna små ansikten och undernärda kroppar. Blod och folkmord.

~

Tillslut blir det som en del av vardagen. Man vet om det men tänker helst inte på det, man kanske faktiskt läser om det men tar det som inget utöver det vanliga. Kanske orkar man inte se på det för man tar för mycket till sig.

~

Men viktigt vad jag tycker är , Att man inte bli avdomnad av det som syns i media utan att faktiskt ta en del till sig. För det är ibland precis det som händer. Folk svälter ihjäl, blir sålda som en vara eller torterade. Det är bilder vi ser i media är på riktiga människor. Det är absolut inget som är vanligt med det och inget som man ska accuptera. De angår oss alla hur våra medmänniskor världen över blir behandlade. Alla ska ha rätt till trygghet, kärlek och inte mist mat…

http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-17539768

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s